“АртРозалиада” гостува в Търговище

Вечер, посветена на изкуството, виното и любовта, развълнува търговищенци.

Това се случи в Художествена галерия „Никола Маринов”, а повод за събитието бе гостуващата изложба „АртРозалиада – живописен пир на любовта и виното”. Гостите на експозицията разгледаха произведения на студенти и преподаватели от висши училища по изкуствата от страната, както и участници от чужбина.

Директорът на ХГ „Никола Маринов” Цончо Денев сподели с присъстващите, че изложбата е организирана от Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий”, под патронажа на кмета на Велико Търново и ректора на университета.

Сред официалните гости на „АртРозалиада” бяха кметът на Търговище д-р Дарин Димитров и областният управител Валери Симеонов.

Кураторът на изложбата доц. д-р Владимир Аврамов сподели, че името „АртРозалиада” е вдъхновено от розалиите /древните тракийски празници на виното/ и олимпиадите, и двете подчинени на изкуството. По думите на доц. Аврамов, темата за любовта и виното достойно присъства на артистичната сцена, а едновременните спонтанност и споделени чувства авторите на изложбата са показали в живопис, графика, пластика, плакати, стъклописи и други арт произведения.

Шестото издание на „АртРозалиада” ще остане в Търговище до 25 април 2017 г.

Текст и снимки: Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *