Община Търговище запазва първа позиция в рейтинга за прозрачност на институциите в България

Община Търговище за втора поредна година е първа в рейтинга за активната прозрачност на институциите в България, изготвен от Програма Достъп до Информация. Местната администрация е първенец както в класацията при общините, така и в общия рейтинг, в който са включени 562 институции в страната ни. 

Оценката е на база уебстраниците на административни структури на изпълнителната власт на централно, териториално и местно ниво, публично правни субекти и независими органи на власт. 

Целта е да се оцени как се изпълняват задълженията по Закона за достъп до обществена информация и други нормативни актове за публикуване на информация в Интернет, и как се отговаря на заявления за достъп по електронен път. Оценява се и наличието на сведения за бюджетна и финансова прозрачност.

Припомняме, че през 2017 г. и 2018 г. Община Търговище заемаше 6 позиция в рейтинга, а през  миналата година заехме първата позиция. 

Пълните резултати от проучването са публикувани в уебсайта на Програма Достъп до Информация: https://data.aip-bg.org/surveys/Y3Q966/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *