ГОРДОСТ ЗА ТЪРГОВИЩЕ, УСПЕХ ЗА БЪЛГАРИЯ

В предишния брой на „Знаме” Ви информирахме за участието на талантливата Сесил Алпер от Музикална школа „New voices” в конкурса „Славянски базар” в Беларус. Веднага след завръщането си малката певица, заедно с нейната ръководителка Десислава Станкова се похвалиха със завоюваното второ място на престижния музикален международен форум.

Сесил и Деси Станкова разказаха пред журналистите за своите впечатления от престоя си във Витебеск, голямата конкуренция, успехът не само за Търговище, но и за България, както и за звездните мигове на малката певица.

„В групата на Сесил нямаше български представител в журито, а самата тя бе единствения допуснат участник от България в конкурса при малките изпълнители”, разказа Деси Станкова. Освен в своята възрастова група Сесил е единствения участник от България със завоювано отличие.

Музикалният екип гостува и на кмета на Търговище д-р Дарин Димитров, който ги поздрави за големия успех, пожелавайки им още отличия занапред, с които да ни карат да се гордеем.

„За Община Търговище бе удоволствие да подкрепи участието ти в конкурса, а полученото отличие ни донесе истинска радост”, каза д-р Димитров на талантливата певица.

Освен второто място Сесил печели още 1000 щатски долара, диплом, статуетка и покана за международен конкурс. Малката певица сподели пред д-р Димитров и журналистите, че мечтае един ден да спечели Евровизия и да учи в Музикалната консерватория в Париж, а до тогава обеща да дава всичко от себе си в музикалното изкуство и в училище, където усилено изучава английски език, математика и информационни технологии. Сесил и нейният музикален педагог благодариха на кмета, д-р Кърджалиев и Хамди Илязов за оказаната подкрепа и възможността да представят страната ни на международния конкурс.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *