В Драматичен театър – Търговище репетират „Суперчовек“

В Драматичен театър – Търговище започнаха репетиции на постановката „Суперчовек“ от Иржи Янку и Петр Свойтка. Тази съвременна чешка драматургия се прави за първи път в България. Преводът и режисурата са на Николай Гундеров.

Пиесата е социална сатира и ни пренася в телевизионен риалити формат, чийто участници, събрани измежду най-колоритните и различни прослойки на обществото, се състезават за половин милион лева и титлата „Суперчовек“. Съвременните гладиатори, както иронично ги нарича водещият на предаването, играят тиролски народни танци, правят фокуси, биват удряни с ток в името на голямата награда, но много скоро разбират, че най-жестоката част от играта тепърва предстои.

На какви компромиси е готов човек, за да постигне победата и дали наистина целта оправдава средствата, предстои да разберем на 4 юли, когато е предвидена премиерата на голямата сцена на Драматичен театър – Търговище.

В ролите ще видим актьорите от трупата на ДТ Търговище Антония Кундакова (дебют), Анна Петрова, Божидар Попчев, Ивана Стоянова, Радослав Радев, Тодор Кирилов и гост-актьорите Любомир Фърков и младия Теодор Кисьов.

Сценография – Емил Неделчев, костюми – Галя Абаджимаринова.

Заглавието е част от сезон „Променящото се общество“ на Държавен драматичен театър –Търговище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *