5 са участниците в обществената поръчка за строеж на Детска градина „Червената шапчица“

Четири фирми и едно сдружение са подали оферти за участие в обществената поръчка за строеж на нова сграда на Детска градина № 5 „Червената шапчица“. Срокът за включване в неяизтече в 23.59 ч. на 13 януари.

Днес, 14 януари, бяха отворени заявките на всички участници. Ще бъде извършена проверка дали подадените документи отговарят на критериите за подбор. След това предстои оценка на техническите характеристики на всяко от предложенията. На следващ етап ще бъдат отворени и ценовите оферти на фирмите, които отговарят на изискванията. Датата за това ще бъде обявена допълнително, в централизираната система за електронни обществени поръчки.

Припомняме, че публичното състезание бе обявено повторно през декември 2021 г., след като на това през юни не се яви нито един кандидат. Такива нямаше и след законовото удължаване на сроковете.

Заради постоянно покачващите се цени на строителните материали е актуализирана и количествено-стойностната сметка. Тя вече възлиза на 2,9 млн. лв. без ДДС.

2 млн. лв. от необходимите средства са осигурени по линия на програма към Министерството на образованието и науката. С тях трябва да бъде завършено строителството на сградата на детското заведение. Останалите средства, необходими за довършителните дейности, благоустрояването в двора и изграждането на четири детски площадки, ще бъдат осигурени от общинския бюджет. Ще се търсят варианти и за външно финансиране.

Поръчката и информация за участниците, подали оферти, са публикувани в онлайн платформата за електронни обществени поръчки: https://app.eop.bg/today/175719.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *