Медици от област Търговище с отличия от Министерство на здравеопазването

Екипът на имунизационните кабинети към РЗИ-Търговище и д-р Невянка Шевалей от гр. Омуртаг бяха отличени с грамоти от Министерството на здравеопазването. Днес, 21.09.2021 г., областният управител Станимир Парашкевов официално връчи грамотата, подписана лично от здравния министър д-р Стойчо Кацаров, на д-р Марин Йовов – гл. секретар на Регионалната здравна инспекция. Отличието за д-р Шевалей поднесе директорът на РЗИ-Търговище д-р Иван Димитров.

Областният управител изтъкна, че грамотите се връчват за проявеното старание, постигнатите резултати и съпричастността към имунизационната кампания на Република България срещу COVID-19. От свое име г-н Парашкевов благодари за всеотдайността и неуморната работа за увеличаване броя на ваксинираните срещу коронавирусното заболяване жители на област Търговище. „Лично аз високо ценя всекидневните усилия, които полагате и вярвам, че ще продължите уверено да изпълнявате своите професионални задължения, въпреки трудностите, пред които сте изправени и натрупаната умора” – заяви той. В тази връзка д-р М. Йовов подчерта, че мисията е обща за всички практикуващи лекари, а целта е да се постигне максимално високо имунизационно покритие сред населението.

„Вече втора година се намираме в сложна епидемична обстановка, която предизвиква допълнителни усилия за служителите на РЗИ и на здравните власти в цялата страна” – каза директорът на местната здравна инспекция. Той отбеляза, че ваксинационният процес е всъщност един въобще не лек труд. „Като лекар знам, че няма елементарна медицинска дейност, няма малки и големи усилия, няма сложни и прости манипулации” – с тези думи д-р Димитров поздрави колегите си за свършеното до момента и връчи грамотата на д-р Невенка Шевалей. Тя прие отличието с благодарност към Министерство на здравеопазването и РЗИ-Търговище, но и към колегите си от едноименната групова практика за привличането на все повече граждани към ваксинационната кампания.

Според официалните данни, в имунизационните кабинети към РЗИ-Търговище до момента са направени около 5500 ваксинации, а в практиката на д-р Шевалей – над 1500.

Общо ваксинираните граждани на област Търговище до днес са 30 339, като 122 лица са получили първа доза ваксина през изминалия ден. С напълно завършена имунизация са 14 816 човека.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *