Проведе се работна среща във връзка с предстоящите парламентарни избори

По инициатива на областния управител на област Търговище Станимир Парашкевов се проведе работна среща, на която бе обсъдена координацията между институциите, участващи в организирането и провеждането на предстоящите избори за Народно събрание на 11 юли т.г.

В срещата взеха участие председателят на РИК-Търговище Диана Игнатова, представители на общинските администрации в обхвата на областта, директорите на ОДМВР, РДПБЗН, РЗИ, ТЗ „ГРАО“, „Информационно обслужване” АД – Търговище, I ОУ „Христо Ботев” – Търговище, електроразпределителното дружество и др.

Тодорка Танева, гл. секретар на Областна администрация – Търговище, запозна присъстващите с направеното по организационно-техническата подготовка за провеждането на вота. До момента са осигурени всички необходими материали за общините на територията на областта.

Коментирани бяха стартиралото вчера демонстрационно пробно гласуване със специализирани машини за гласуване и графикът им по населени места. Бе уточнен и графикът за провеждането на обучение на членовете на СИК за работа със специализираните устройства. Бяха обсъдени и транспортните схеми по доставката на машините и хартиените бюлетини за гласуване, графикът за придвижване на секционните избирателни комисии до РИК, след приключване на изборния ден, без да се допуска струпване на хора и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

През следващата седмица предстои получаване на бюлетините, изборните книжа и материалите за вота, като същите ще бъдат разпределени и раздадени на общинските администрации в срок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *