Поздравления по случай 24 май-Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност


Уважаеми дейци на просветата и културата,
Уважаеми съграждани,

На 24 май отбелязваме Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Почитаме празника на духовното извисяване, на делото на светите братя Кирил и Методий. Гордеем се с приноса ни към културното богатство на света.
24 май безспорно е повод за гордост, но и за признателност. Затова, да отправим благодарност към всички наши учители, учени, преподаватели, културни дейци, които в последната година на изпитания продължават да крепят устоите на българщината с търпение, любов и отдаденост.
Нека все така ни обединяват вярата в силата на духовността и знанието. Нека пазим чисти езика и словото си, книжовността си. Да подкрепяме културата и науката, защото те ще ни проправят светла пътека, която да ни изведе по-мъдри и силни от изпитанията на времето – днес и в дните пред нас.

Честит 24 май!

Д-Р ДАРИН ДИМИТРОВ, Кмет на община Търговище

Уважаеми учители,

Уважаеми просветни дейци,

В навечерието на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, приемете моите най-искрени поздравления по случай този съкровен и сплотяващ всички българи празник!

Този ден обединява в себе си двете основополагащи начала на цивилизационното израстване на българския народ – писмеността и културните традиции.

Да празнуваш своята писменост и култура е най-силният израз на богатата духовност и достойнство на българския народ.

През многовековната ни история училището винаги е било символ и стожер на националната идентичност, гаранция за успеха и бъдещето на България. В тежки времена и в години, изпълнени с обрати, празникът на буквите и паметта за делото на светите братя са оставали неизменната ос, която държи нашите малки светове събрани в себе си, за да не ги разпилеят центробежните сили на страха, разделението и незнанието.

Във времето на световна пандемия, в което сме принудени да живеем, отново имаме нужда от обединителен център, сила и светлина.

Празникът на българската азбука, просвета и култура е виртуалният факел на духовността и знанието днес. Той ни припомня, че в трудни условия, българският учител продължава да бъде съзидателен творец, опора и пример за децата ни.

Убедена съм, че знанието винаги гледа в бъдещето, дава нови хоризонти и смисъл на всеки, който се бори за него. Затова и плодовете на учителския труд са най-сигурната инвестиция в бъдещето на страната ни.

С респект и уважение се обръщам към всички Вас, съвременни просветители! Бъдете здрави, успешни и сплотени! Имайте сили и вдъхновение да пазите и предавате пламъка на духовността и просветата! Приемайте със самочувствие и увереност предизвикателствата на утрешния ден и с устрем следвайте мечтите си!

Честит празник!

С уважение към всички Вас,

Елка Станчева – Началник на РУО – Търговище

 

УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА КУЛТУРАТА, ПРОСВЕТАТА И НАУКАТА, УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, УЧЕНИЦИ, АБИТУРИЕНТИ, УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ ТЪРГОВИЩЕ,

най-сърдечно Ви поздравяваме по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност-24 май! Днес е празник на българското слово. Слово, което е стожер на нашата идентичност, завещано от предците ни, с мисия да го пазим, да го развиваме, да го предаваме на поколенията.
УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, приемете нашата почит, уважение и признателност за огромните усилия и обич, с които възпитавате и образовате децата и младежите ни. Нека техните успехи и постижения да Ви носят радост и удовлетворение, да Ви мотивират и вдъхновяват! Продължавайте да изграждате в учениците си личности, с които обществото и страната ни да се гордеят!
СКЪПИ УЧЕНИЦИ, опознавайте през Вашите очи важните уроци в живота, намерете онези ценности, които да Ви донесат душевно богатство, ценности, мъдрост и опит в професионалната реализация! Мечтайте, успявайте, бъдете целеустремени и борбени, бъдете добри хора!
СКЪПИ АБИТУРИЕНТИ, от Вас зависи как ще начертаете пътя си, как ще се развивате и какви житейски върхове ще покорявате! Животът е пред Вас, не спирайте, вървете напред, дерзайте, бъдете отговорни!
УВАЖАЕМИ КУЛТУРНИ И ПРОСВЕТНИ ДЕЙЦИ И ЧИТАЛИЩНИ ДЕЯТЕЛИ, продължавайте със същата енергия, всеотдайност и творчески почерк да бъдете посланици на българската култура, изкуство, духовност и традиции!
Желаем на всички здраве, вдъхновение и много успехи! Носете в себе си винаги любовта към знанието!
Честит празник!
С уважение: ПП ГЕРБ-Търговище
Уважаеми дейци на образованието, науката и културата,

Уважаеми учители и ученици,

Сърдечно Ви поздравявам по случай 24 май – Ден на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

На тази светла дата, с чувство на признателност, се прекланяме пред делото на светите братя Кирил и Методий  и си спомняме за поколения български учители, творци и просветители, изиграли огромна роля за запазването на родния език и култура през вековете.

Нека и днес, в съвременния динамичен свят на предизвикателства, силата на знанието и словото ни води към духовно израстване, национално самочувствие и гордост!

Желая ви здраве, творческо вдъхновение, професионално удовлетворение и оптимизъм за утрешния ден! 

Честит празник! 

Инж. Ешреф Ешрефов, Кмет на община Омуртаг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *