„БСП за България“ откри предизборната си кампания в Търговище

Днес се състоя откриването на предизборната кампания на коалиция „БСП за България“ в Търговище. Пред насъбралото се множество в залата за кафе-театър на читалище „Напредък“ бяха представени членовете на листата с кандидати за народни представители от 28 МИР.

Всеки един от тях имаше възможността да изрази своята позиция и лична кауза, заради която е приел да бъде кандидат. Водачът на листата – ген. Кольо Милев заяви: „Вярвам, че днес откриваме една кампания, в която БСП ще покаже най-силното си и достойно лице. Ще покаже, че е единствената реална алтернатива на настоящото управление, което доведе страната ни до дъното на всички възможни класации в Европа, а и на немалко държави в света. Иска ми се в тази кампания да слушаме здравия си разум. А той ни казва, че в цяла България нещата спешно трябва да се променят. Да не се подвеждаме по политолози и анализатори,  които мерят рейтинги, нито по новите месии, а да гласуваме активно и без да се страхуваме за истинска политика“.

Според него, тези избори ще бъдат по-особени заради пандемията от коронавирус – „след цяла година напрежение и несигурност заради пандемията, вирусът още е тук. Но Ковид 19 отдавна се превърна и в политика. Пандемията ще бъде тема и в предизборната кампанията. Дори смятам, че много участници, включително управляващите, ще я използват с ясната цел да се стигне до по-ниска избирателна активност. Ще продължат да подклаждат страхове, за да откажат възрастните и уязвимите от правото им на глас“.

По нататък в изказването си ген. Милев подчерта: „Нашата задача и амбиция е позиционирането на област Търговище в националната политика по нов и по-добър начин. Областта да развива земеделие, да има по-добри пътища, да е сред областите с икономически растеж и перспектива, да се решат проблемите с водоснабдяване и напояване. Неравномерното развитие на българските региони е сериозна болест, която властта не само че не излекува, а и задълбочи. Да кажем нещата едно към едно, както говорим помежду си. Питаме защо в Шумен може да има индустриален парк, да се откриват работни места, а в Търговище – не? “.

„Моят призив е: да си върнем държавата, която в момента е окупирана от олигархични кръгове и в която можещите стоят встрани, а некомпетентните и безочливите – в управлението. Да върнем българите зад граница обратно в родината. Няма да стане лесно или веднага. Ще го направим с предвидими стъпки, с нова политика, без алчност, без корупция и с грижа за хората. Затова нека гласуваме заедно с бюлетина номер 4 за Българската социалистическа партия!“, каза още ген. Кольо Милев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *