10 клуба сключиха договори за наем на общински спортни бази

77 000 лв. за финансиране на дейността на клубовете отделя Община Търговище

 10 спортни клуба сключиха договори с местната администрация за ползване под наем на общински спортни бази. Клубовете ще ползват тренировъчния комплекс на ул. „Христо Ботев“, зала „Дечко Стефанов“ и залите за бокс и тенис на маса в комплекс „Неделчо Камов“.

Договорите са сключени за срок от 10 години и след провеждането на конкурс, съгласно Наредбата за отдаване на общинските спортни имоти. Само един клуб, подал документи за участие, не е одобрен. Причината е, че няма регистрация в Министерството на младежта и спорта. Не е извършена такава и в указания от Общината срок. 

Наемателите на общинските бази имат право да получават и средства за поддръжката и консумативите им. Това предвижда Наредбата за финансовото подпомагане на спортните клубове в общината. Сумата за всеки от тях е определена индивидуално. Тя е изчислена на база разходите за поддръжка на конкретния обект през предходните 5 години. Целта е по този начин да се обезпечи ползването и поддръжката на имотите, както и да се създадат необходимите предпоставки за по-ефективно и отговорно управление на базите.

В ход е и кандидатстването по Наредбата за финансово подпомагане за постигнати спортни резултати през годината. Въпреки по–малкото участия в състезания и прекъсванията в тренировъчния процес, Община Търговище запазва средствата от 77 000 лв. за подпомагане на клубовете, развиващи активна дейност. Документи се подават в срок до 15 февруари. Образци на необходимите заявления и приложенията към тях могат да бъдат изтеглени от сайта на администрацията: 

https://www.targovishte.bg/index.php?nav=91 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *