Приеха бюджета за 2021 г. на община Търговище

Общинският съвет прие бюджета за 2021 г. на община Търговище на заседанието си днес. 31 от 32 присъстващи съветници гласуваха „за“, а един – против.

Макрорамката на бюджета през тази година е над 71 млн. лв. Общият размер на приходите по бюджета е над 69 млн. лв. Увеличението спрямо 2020 г. е  с  11 млн. лв.  В бюджета са заложени средства за ремонти на 23 улици в града и 8 улици в населените места. По 250 000 лв. са предвидени за стартиране на благоустрояването на кварталите в района на ул. „Скопие“ и този в района на ул. „Сава Геренов“ и ул. „Средна гора“. Цялата капиталова програма за годината е публикувана в уебсайта на Общината:

https://www.targovishte.bg/budget/file/2021/01/BUDJET2021-Prilojenie%204.pdf

На заседанието бяха приети и изменения в Наредбата за местните такси и цени на услуги. Те предвиждат пълно или частично освобождаване от таксите за храна на децата в детските градини в общината.

Дадено бе и съгласие 51% от дяловете на ВиК -Търговище, собственост на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, да бъдат прехвърлени на „Български ВиК холдинг“ ЕАД, гр. София. Целта е така да се улесни реализирането на инвестиции по Оперативни програми и да се постигне дългосрочно устойчиво финансиране на отрасъла.

Приета бе и промяна в разписанието на общинската транспортна схема по линията Търговище-Стража.

Одобрено бе и създаването на новата социална услуга „Асистентска подкрепа“ като делегирана от държавата дейност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *