Антоанета Костадинова е спортист № 1 на Търговище за 2020 г.

Състезателката по спортна стрелба и почетен гражданин на Търговище Антоанета Костадинова е най-успешният спортист на Търговище за 2020 г. Нейният треньор Христо Маринов пък печели първото място при треньорите. 

Това определи анкетната комисия в класацията „Спортист на годината на община Търговище“. Тя бе съставена от журналисти, спортни деятели, общински съветници и експерти от местната администрация. 

През годината Костадинова се класира шеста на Европейското първенство във Вроцлав. Тя завоюва и първи места на Държавните първенства с малокалибрен пистолет и пневматичен пистолет – микс. 

Втора в класацията е съотборничката на Костадинова от клуб „Светкавица“ Мирослава Минчева. През 2020 г. тя завоюва квота за Олимпийските игри в Токио и зае 9 място на Европейското първенство във Вроцлав. Трети е гимнастикът на „Торнадо“ Георги Стоянов. Теодор Трифонов от клуба по спортна гимнастика на „Светкавица“ е четвърти. Петото място е за състезателят по спортно ориентиране на „Вариант 5“ Иван Сираков. Шеста е Ивана Петрова от клуба по вдигане на тежести „Светкавица“. Яна Илиева, състезател на клуба по ориентиране „Вариант 5“, е седма. Осми е състезателят по спортна стрелба на „Светкавица“ Валентин Малакчиев. Иван Георгиев от клуба по свободна борба „Олимпиец“ е девети. Неговият съотборник Леркан Мехмедов заема десетата позиция. 

В категорията „Отбор на годината“ първото място е за юношите старша възраст на Футболен клуб „Светкавица“, с треньор Иван Иванов. Момчетата до 12 г. на Баскетболен клуб „Светкавица“ пък са втори. Трети са футболистите от мъжкия отбор на „Светкавица“. 

Отличието „Млада надежда на годината“ за състезател до 12-годишна възраст се връчва на Александър Христов и Толга Танеров от клуба по спортна гимнастика „Светкавица“. 

Заради противоепидемичните мерки през тази година няма да се състои официална церемония за награждаване на отличените. Във видео на фейсбук страницата на Общината кметът д-р Дарин Димитров поздравява състезателите и техните треньори. „Въпреки липсата на състезания и забраната за тренировъчна дейност през голямата част от годината, Вие, заедно с Вашите треньори, постигате впечатляващи резултати. Вие сте примерът, който да следват младите ни съграждани, че в живота успяват трудолюбивите и отдадените хора“, казва кметът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *