“С желание, постоянство и труд всичко се получава”

Младо семейство от Търговище изработва полилеи и други красиви вещи от стари бъчви и колелета на каруци. Днес съпругът Бисер Стоянов бързаше да довърши клиентска поръчка. Разговора проведохме със съпругата Елена Христова. Оказа се, че за тях 2020 г. е била успешна. Въпреки усложнената обстановка поръчките и клиентите не са намалели, а напротив. 

Всичко започнало преди 5 години, като на шега, когато приятели им подарили за един рожден ден на Елена първото колело от каруца. И така до днес . Хобито се превръща в занаят и от първият полилей за дома от онова колело, та  до днес, има много по-усъвършенствани и по-красиви у приятели, познати и клиенти от цялата страна. Естествено повечето клиенти са от големите градове и от хора, които реставрират своите домове и ги превръщат в къщи за гости, механи или ресторанти. По-късно към колелата се добавят и бъчвите. Идва и страницата в Интернет. Полека-лека, модел по модел, работят двамата в екип.

Най-важното е, че имат много доволни клиенти, които се обаждат, благодарят, повтарят своите поръчки или казват на приятели и близки, които също се превръщат в клиенти на Бисер и на Елена. И в  стимул за продължаване на работата.

Дядовците и на двамата са били дърводелци. Техните машини са помогнали за началото. Елена съжалява, че не са успели приживе да се порадват на успеха им, но вероятно се усмихват някъде от небето и продължават занаята чрез ръцете и сърцата на своите внуци.

Маргарита Зидарова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *