150 електронни административни услуги предоставя Община Търговище

Община Търговище призовава гражданите и фирмите да се възползват от възможността да заявят по електронен път административни услуги, без да е необходимо посещение в сградата на администрацията. Препоръката е във връзка с новите, по-строги противоепидемични мерки, които влизат в сила днес, 27 ноември.

150 са услугите, които могат да бъдат заявени, заплатени и получени изцяло онлайн. Това представлява 90% от всички услуги, предоставяни от Общината. Те са достъпни чрез Единния портал на Държавна агенция „Електронно управление“. За заявяването на повечето от тях е необходим електронен подпис.

От началото на месец март насам значително се е увеличил броят на електронно заявените услуги в отдел ГРАО. Най-често предоставяната от отдела електронна услуга е издаването на удостоверение за наследници.

Сред другите услуги, които могат да бъдат заявени и получени по електронен път, са: издаване на удостоверения за настоящ и постоянен адрес, за идентичност; дубликати от удостоверения за раждане и брак; удостоверение за липса на задължения; данъчна оценка и много други.

Без електронен подпис гражданите могат да правят деловодна справка, да проверяват размера на дължимите от тях местни данъци и такси, да подават сигнали за корупция и заявления за достъп до обществена информация.

Жалби и сигнали се приемат на тел.: 0601 6 86 12  – Горещ телефон на Община Търговище, тел.: 0601 6 35 85 – Дежурен в Общинския съвет за сигурност /денонощно/, както и на адрес: obshtina@targovishte.bg.

Центърът за административно обслужване продължава да работи при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки.

Порталът за електронни услуги на Община Търговище е достъпен на: https://unifiedmodel.egov.bg/wps/portal/unified-model/for-citizens-and-businesses/active-e-admin-services/municipal-services/municipal-services/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *