Продължава набирането на преброители и контрольори за Преброяване 2021

До 30 октомври продължава набирането на преброители и контрольори в община Търговище за предстоящото преброяване на населението през януари и февруари 2021 г.

До момента 24 души са подали заявления за участие. Определеният от Националния статистически институт брой на преброителите за община Търговище е 190 души, а на преброителите – 45. 

Кандидатите трябва да са пълнолетни и да имат завършено средно образование. С предимство при подбора ще се ползват лица, заети в икономическата и финансовата сфера, с технически познания и практикуващи социални дейности и администрация, както и студенти.

Всеки преброителен участък ще включва около 200-250 души и 80 жилища. Един контрольор ще координира работата и ще отговаря за няколко преброители. Заплащането ще бъде индивидуално и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради. 

Документи за участие в процедурата по подбор се приемат в Центъра за административно обслужване на Общината, от 8.30 ч. до 17.00 ч. в работни дни. Кандидатите подават заявление и подписана автобиография по образец, както и съгласие за обработка на личните им данни. Прилагат се и документ, удостоверяващ IBAN, както и диплома за завършено образование.

Общинска преброителна комисия ще извърши подбора на кандидатите в срок до края на ноември 2020 г.

Подробна информация, както и образци на всички необходими документи са публикувани в уебсайта на Община Търговище: https://www.targovishte.bg/index.php?nav=422

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *