Областният управител на Търговище и регионална електронна медия са отличени с Годишни награди за принос в сектора за учене на възрастни 2020 г.

От сряда до петък (07-09.10.2020 г.) в гр. Габрово се проведоха Национални дни за учене през целия живот. Събитието се организира от Министерството на образованието и науката с финансовата подкрепа на Програма „Еразъм+“ на Европейския съюз. Дните имат за цел да насочат, мотивират и насърчат повече български граждани да се включват в дейности за учене през целия живот.

В рамките на откриването бяха връчени годишните награди в общо 11 категории за принос в развитието на сектора за учене на възрастни, като две от тях са за Търговище. В категория „Най-активен областен координатор“ бе отличен областният управител на Търговище г-н Митко Стайков. Наградата е връчена за предприети действия за развитие на областния сектор за учене на възрастни, за активно мобилизиране на заинтересованите страни за изпълнение на областната политика и за иницииране на нови формати за взаимодействие и популяризиране значението на ученето на възрастни.

С годишна награда в категория „Медии“ бе удостоен регионалният информационен сайт targovishtebg.com. Наградата бе приета от името на началника на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева, която благодари за отличието и изрази увереност, че електронната медия ще продължи да отразява активно дейностите, свързани с учене на възрастни през целия живот.

В програмата на Дните се проведоха работни ателиета за обмен на добри практики. Със свой щанд участва Професионалната гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“ гр. Попово. Екипът на гимназията представи професиите, по които се провежда обучение в училището.

Дните продължиха с изложение на институции за образование и обучение на възрастни, информационен ден за Електронната платформа за учене на възрастни в Европа (EPALE), разнообразни по формат работни срещи и един учебен ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *