Най-универсалният език на човечеството – Музиката

Нейното необяснимо въздействие върху хората продължава и до днес.  Именно в нейна чест ,  по случай международния ден на музиката 1 октомври,     2СУ „ Проф. Н. Маринов“ /единственото училище с профил изкуства в община Търговище/ подготви специален концерт под наслов-„Заедно в деня на музиката“, а реализацията му беше на открито в парк“ Роден кът“. 

В програмата бяха включени: български поп музика и фолклор, руска музика, латино, филмова музика. Участниците от 1-12 кл./паралелки -музика и хореография/, подготвени от всеотдайните си преподаватели, с ентусиазъм и вдъхновение поднесоха своите изпълнения. Участваха още: Симона и Алегзандър от 5а кл.,с кратък рецитал-специално подготвен за празника от г-жа Велиева, представителен хор при Второ средно училище „ Проф. Н. Маринов“ с диригент Стефан Иванов,  Славея Стоичкова Xа клас-пиано, формация “Войс АКАДЕМИ” с вокален педагог Десислава Станкова, дует пиано на 4 ръце -Антония и Йелис от 12а кл, детска фолклорна група с преподавател Камелия Колева, танцов състав  “Мисионис” с художествен ръководител Анжела Георгиева.

Изненада за публиката беше изпълнението на учителите – Петя Димова, Галина Георгиева и Диана Денчева с класиката във филмовата музика -“Усещане за жена “.

Концертната програма на открито завърши с право хоро, в което се включи и публиката. Финалът се превърна във всеобщ празник.

Както е казал Бетовен-“Музиката е по-възвишено откровение от всяка мъдрост и философия.” -да, празникът ни,посветен на музиката се превърна в едно откровение на участници и преподаватели и удоволствие за публиката потънала в темпераментните изпълнение на  подрастващите музиканти.

“Музиката дава душа на вселената, криле на ума, полет на въображението и живот на всичко.” – Платон

Емилия Илиева, старши учител по музика

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *