Нови три случая на COVID-19 са регистрирани в област Търговище

COVID-инфектиране е установено при жена на 58 г., приета с пневмония във Второ вътрешно отделение на МБАЛ-Търговище. След получаване на положителния резултат пациентката, която към момента е в задоволително общо състояние, е приведена за лечение в Инфекциозно отделение на областната болница. Контактен у дома й е единствено нейният съпруг.
Мъж на 60 г., приет за интервенция в отделението по хирургия, също е дал положителна проба за коронавирус. При получаване на вирусологичния резултат, пациентът е насочен за хоспитализация в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Търговище, но писмено декларира своя отказ от настаняване и е освободен с предписание за домашна изолация. Като контактни на заболелия са установени две лица – неговите съпруга и снаха.
Новодиагностициран е и мъж на 32 г., който се оплаквал от задух. Към момента той е в добро общо състояние и не се налага да бъде хоспитализиран. Контактна с инфектирания е неговата съпруга. Същата е била приета в АГ-отделението на МБАЛ-Омуртаг, след получаване на положителния резултат на съпруга й. Своевременно е уведомила медицинския екип на отделението, че е контактна на заболял. В тази връзка е настанена в самостоятелна стая, обслужващият я персонал използва лични предпазни средства, спазвайки всички необходими противоепидемични мерки.
На инфектираните, които не са хоспитализирани и на контактните им лица са връчени предписания за спазване на 14-дневна карантина.
С последните новорегистрирани случаи общият брой на заболелите с коронавирус жители на област Търговище вече са 80 лица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *