Областният управител присъства на откриването на новата учебна година в Спортното училище в Търговище

Областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков бе официален гост на тържественото откриване на учебната 2020/2021 година в Спортно училище „Никола Симов” в гр. Търговище.

Г-н Стайков пожела здраве и успехи на всички ученици, на техните родители, преподаватели и треньори. В своето изказване той подчерта готовността си да съдейства за подобряване на спортно-техническата и материалната база в училището. „Наша отговорност е да създаваме по-добри условия, при които да се обучават, да тренират и да израстват като шампиони възпитаниците на Спортно училище „Никола Симов”. Нека Вашето училище бъде образец за качествено образование. Нека има повече ученици, повече първенци, които да прославят Търговище и България” – каза в обръщението си областният управител.

С приветствени думи към всички присъстващи се обърна и директорът на учебното заведение г-жа Надежда Коева. Тя отбеляза, че в летоброенето на СУ „Никола Симов” днес започва 35-тата учебна година – година на предизвикателства, които ще трябва да бъдат преодолявани с общи усилия, хъс и много работа. Г-жа Коева благодари на учениците и техните родители за доверието, което са гласували към колектива на Спортното училище в Търговище, по отношение на своето образование и личностно израстване. Пред педагогическия екип тя изтъкна: „Наше призвание е да съхраним ентусиазма, вечния стремеж на младостта към знание и спортна слава и да го допълним с мъдрост! Дерзайте!”

В СУ „Никола Симов” – гр. Търговище ще се обучават общо 113 деца и младежи в общо осем паралелки. За първи път през настоящата учебна година е реализиран и прием в пети клас. В училището се осъществява обучение в пет спортни направления: футбол, свободна борба, спортна стрелба, бокс и вдигане на тежести.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *