Установиха заразяване с COVID-19 при жена, работеща в шивашка фирма в Попово

Жена на 57 г. от с. Зараево, общ. Попово е диагностицирана с COVID-19.Информация за новия положителен резултат е получена днес, 25.08.2020 г.

Новозаразената е била насочена за хоспитализиране от общо практикуващия й лекар. Приета е за лечение вчера, 24.08.2020 г., в СБАЛПФЗ „Д-р Димитър Граматиков” – гр. Русе, с повишена температура и кашлица. Още при настаняването й е взета проба за PCR-изследване, чийто резултат потвърждаване заразяване с коронавирусната инфекция. 

Веднага след получаване на положителния резултат е започнато епидемиологично проучване по случая. Установени са домашните контактни на заболялата – общо 3 лица, които към момента не съобщават за оплаквания в здравословното състояние. Своевременно са им били връчени предписания за спазване на 14-дневна карантина. 

Заболялата работи в шивашка фирма в гр. Попово, като поради други здравословни проблеми не е била на работа от 10 дни. В предприятието са ангажирани около 200 души, половината от които към момента са в отпуск. До края на седмицата предстои поетапното освобождаване на всички останали работници за две седмици. В периода същите ще ползват планиран годишен отпуск.

Към ръководството на фирмата са отправени конкретни указания за стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки. При евентуално получаване на нови положителни резултати, ще бъдат предприети и допълнителни действия спрямо ограничаване на заболеваемостта. Към момента ситуацията ще се следи от екипи на ангажираните с недопускане разпространението на болестта институции. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *