Жена от Търговище е заразена с коронавирус

Заразяване с COVID-19 е доказано при жена на 69-годишна възраст от гр. Търговище. Резултатът е получен днес – 16.07.2020 г.

Новозаболялата е приета за лечение в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Търговище след 20 часа на 14.07.2020 г. Установено е увредено общо състояние, двустранна бронхопневмония, обща отпадналост, болка в мускулите. Своевременно й е взета проба за PCR-тест, изпратена за вирусологично изследване до референтната лаборатория към УМБАЛ „Св. Марина” – гр. Варна, от където доказват заразяването.

Жената има придружаващи заболявания – диабет и артериална хипертония. Живее със съпруга си – пенсионер, на когото е връчено предписание за домашна изолация.

Заразената не е съобщила за контакт с болни или карантинирани лица. Не е напускала страната.

Епидемичното проучване и издирване на болни, контактни или заразоносители продължава.

Към момента вече са установени 17 лица – здравни работници, които са имали контакт с двамата пациенти на МБАЛ – Попово, за които бе установено заразяване с COVID-19 през последното денонощие. На всички тях и на трима пациенти са взети проби за изследване чрез PCR-тест. Издадено е и предписание за карантиниране на Вътрешно отделение на МБАЛ – Попово, в което са били хоспитализирани и двамата заразени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *