Никола Киров е носител на специалната награда на кмета на Търговище в конкурса „България в картини и слово“

Шестокласникът в I ОУ „Христо Ботев“ Никола Киров е носителят на специалната награда на кмета на Търговище в VII Национален конкурс „България в картини и слово“, организиран от Центъра за подкрепа за личностно развитие –  ОДК. Отличието му е присъдено за написаното от него стихотворение „Площад „Свобода“, посветено на града ни. Наградата бе връчена на Никола лично от градоначалника д-р Дарин Димитров в присъствието на майката на детето и учителя му по български език и литература Ванушка Жекова.

Кметът заяви, че творбата на Никола е показателна за любовта му към Търговище. „Да виждам, че младите хора обичат и са възпитавани в любов към града ни ми дава особено силна надежда и вяра в бъдещото развитие и просперитета на Търговище“, каза кметът.

Отличената творба е избрана от над 700 произведения  в трите направления на конкурса: презентация/видеоклип, литературно творчество и изобразително изкуство.

Конкурсът „България в картини и слово“ е включен в Националния календар за изяви по интереси за децата и учениците за учебната 2019/2020 година на Министерството на образованието и науката.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *