Продължава безплатната услуга за доставка на храна и лекарства по проект „Патронажна грижа“

До 31 декември продължава безплатната услуга на Община Търговище за доставка на храна и лекарства на възрастни и хора с невъзможност за самообслужване по проект „Патронажна грижа“ – Компонент 3, по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. От началото на извънредното положение до момента над 100 души са се възползвали от нея.

Община Търговище обявява и нов телефонен номер, на който гражданите могат да заявят услугата: 0879292805. Номерът ще бъде активен през всички дни от седмицата, от 9.00 до 17.00 часа. Активни са и първоначално обявените тел. 0601 68 620 (в работни дни) и тел. 0601 68 691 (в почивни дни).

Освен в закупуването на основни продукти и медикаменти със средства на потребителите, по проекта се оказва и съдействие в заплащането на битовите сметки или в заявяването на административни услуги.

Припомняме, че целева група по проекта са: възрастни хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване, хора с увреждания; лица в зависимост от грижа, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот; лица, поставени под карантина във връзка с COVID-19; самотни родители с деца до 12 г., които са в невъзможност да оставят децата си сами.

Други 120 души, пък, са обхванати в Компонент 2 по проект „Патронажна грижа“. На потребителите се осигуряват медицински грижи, психологическа подкрепа, рехабилитация в домовете и подкрепа в извършването на ежедневни битови дейности. Проектът продължава до края на месец септември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *