Изследват за коронавирус персонала на детските ясли и градини

Областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков, в качеството си на председател на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса, разпореди да бъдат изследвани работещи в детските ясли и градини в община Търговище педагози, възпитатели и помощен персонал. Мярката е взета предвид предстоящото възобновяване дейността на детските заведения, считано от 1 юни 2020 г. 

Създадена е организация между РЗИ – Търговище и РУО – Търговище за случаен подбор на част от персонала, който ще посрещне най-малките граждани на общината в забавачките. 

Детските ясли и градини бяха затворени през целия период на извънредно положение, считано от 13.03.2020 г. до 13.05.2020 г., както и в последващите дни на извънредна епидемична обстановка.

Основната цел на мярката е превенция на евентуално заразяване и осигуряване на повече спокойствие за родителите, декларирали неотложна необходимост детето им да посещава организирани занимания в летния период.

Изследването ще се осъществи утре – 29.05.2020 г., в сградата на РЗИ – Търговище, като ще бъдат използвани бързи тестове за установяване на заразяване с COVID-19.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *