Началникът на РУО – Търговище връчи наградата „Св. Иван Рилски“ на директора на ПГСС „Никола Пушкаров“ гр. Попово

Днес, 21 май 2020 г., началникът на Регионалното управление на образованието в Търговище г-жа Елка Станчева връчи ежегодната награда на МОН „Св. Иван Рилски“ на директора на Професионалната гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“ гр. Попово г-жа Теменуга Тодорова. Отличието е за постигнати високи резултати в професионалната дейност и принос в развитието на българското образование. Г-жа Тодорова е сред общо петимата отличени директори от цялата страна, които имат дългогодишен управленски опит, включват иновативни практики и технологии в обучението, работят по проекти. Те имат принос не само за успехите на своите ученици и училища, но и за развитието на българското образование. 

Инж. Теменуга Иванова Тодорова е директор на най-голямата професионална гимназия в област Търговище. Тя има изключителна заслуга за утвърждаване на училището като едно от най-успешните в областта – със съвременна материална база, иновации в обучението, собствено производство и приходи. Освен това е проявена креативност по отношение организирането на обучението от разстояние в условията на обявеното от Народното събрание извънредното положение в страната, свързано с разпространението на COVID-19 и ефективност на неговото осъществяване. Г-жа Тодорова създаде отлична организация и още в първите дни от обявеното извънредно положение в страната и успя да мотивира учители и ученици за новия начин на обучение. Училището самостоятелно активира локално облачно пространство в  Office 365. Чрез приложението MS Teams директорът, заедно с екипа си, организира виртуално училище и пренесе целия учебен процес в него. Освен това от тази учебна година ПГСС „Никола Пушкаров“ гр. Попово е иновативно училище. Чрез проекта „Виртуална разходка“ атрактивно и креативно се организират учебни часове в исторически музеи и библиотеки. Към настоящия момент училището подготвя следващия дългогодишен проект „Зелени кариери – професии за устойчиво бъдеще“. Освен това училището организира извънкласни дейности и занимания по интереси за учениците и е бенефициент по два международни проекта за мобилност на обучаеми в сферата на професионалното образование и обучение. Учениците от ПГСС показват добри резултати на държавните зрелостни изпити и много добри на Държавните изпити за степен на професионална квалификация. Създадена е модерна материално техническа база по общообразователна подготовка, а също и за всички професии, по които извършва обучение. 

Г-жа Тодорова и другите четирима директори ще бъдат лично и официално поздравени от МОН за постиженията и заслугите си навръх 24 май в Рилския манастир „Свети Иван Рилски“, където ще бъдат осветени получените отличия – икони на светеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *