Удължава се срокът за кандидатстване в първа група в детските градини в Търговище

 Удължава се с един месец от отмяна на извънредното положение срокът за кандидатстване за прием в първа група в детските градини на територията на община Търговище. Това съобщава кметът д-р Дарин Димитров в писмо до директорите на детските заведения. 

Приемът ще бъде извършен в общо 14 групи в десетте детски градини на територията на града. По две първи групи ще има в ДГ № 1 „Веселушко“, ДГ № 2 „Осми март“ и ДГ № 11 „Звънче.

Родителите/настойниците или други лица, които полагат грижи за детето/децата,  могат да подават заявление в до три детски градини.

С предимство при класирането ще бъдат деца и заявители с настоящ или постоянен адрес на територията на град Търговище от повече от 1 година. Преференции се ползват също от деца с починали родители, деца с трайни увреждания над 50%, деца на работещи родители, трето и следващо дете на многодетни родители, близнаци и други.

Кандидатстването става на място в градините, като се подава заявление по образец. С цел сверяване на посочените в него данни, се  представят и оригинали на: удостоверение за раждане на детето; документи, доказващи основанията за предимство по допълнителни критерии; документ за настойничество или за лице, полагащо грижи за детето;

Заявлението за прием може да бъде изтеглено от уебсайта на Община Търговище:

https://targovishte.bg/municipality/file/naredbi/2018/12/NaredbaVpisvaneDG_vsila01_01_2019.zip

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *