„Флора“ продължава дейностите по облагородяване в Търговище

Общинското предприятие „Флора“ продължава дейностите по облагородяване на парка „Роден кът“ и на зелените площи в Търговище. 

Служителите на предприятието в момента работят на изхода на града в посока Шумен. След като през месец март пътните острови там бяха почистени от растителност, сега, по протежение на пътя в посока съседния областен град, се засаждат смърчови дървета. Те са предоставени безвъзмездно от Държавното горско стопанство в Търговище.  Засаден е и нисък жив плет. Самите острови ще бъдат единствено затревени, с цел осигуряване на видимост и безопасност в района. 

Продължава работата и в парк „Роден кът“. Старите плочки на главната алея там се демонтират и теренът се подготвя за полагане на новите. Започва подмяна на настилката и пред амфитеатралното пространство. Там ще бъдат поставени и нови пейки. 

Припомняме, че парк „Роден кът“ не е отворен за посещения на граждани. Проверки в района, както и в останалите паркове и градини, се извършват ежедневно от контрольорите на Община Търговище и слугители на Общинското предприятие „Социални и , органите на реда и Регионалната здравна инспекция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *