Посещенията на паркове и градини в Търговище ще се осъществяват по определен ред

Посещенията на парковете и градините в Търговище ще се осъществява по ред, определен със заповед на кмета д-р Дарин Димитров.

Посещенията на парк „Борово око“ се осъществява по следния маршрут: влизане по ул. „Стефан Куцаров“, а излизането по ул. „Кап. Данаджиев“ или ул. „Мургаш“.

Влизането в парк „Юкя“ ще бъде от ул. „Паисий“, а излизането – от ул. „Стефан Караджа“.

Задължително е носенето на предпазни маски и спазване на физическа дистанция от 2,5 метра между семействата. Забранява се употребата на алкохол в парковете и градините. Гражданите следва да избягват контакт с повърхности, в т.ч. сядане на пейки и тревни площи, както и да съблюдават всички противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия.

Посещението на  градски паркове и градини се разрешава на: деца до 12 години, задължително придружавани от родител/и или член/ове на  семейството, но не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 9,30 ч. до 18,30 ч. всеки ден; собственици на кучета, но не повече от един, във времето до 9,30 ч. и след 18,30 ч., всеки ден. Спортуващите ще могат да ползват парковете в часовете преди 9,30 ч. и след 18,30 ч. Те следва да се движат самостоятелно.

Остава забраната за ползване на детски и спортни площадки.

Контролът за изпълнение на мерките ще се осъществява от определени служители на общинската администрация и Общинското предприятие “Социални и охранителни дейности“, съвместно с органите на Министерство на вътрешните работи и Регионалната здравна инспекция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *