Образователен медиатор от област Търговище с награда от министъра на образованието и науката

Днес, 22.04.2020 г., началникът на Регионалното управление на образованието в Търговище г-жа Елка Станчева връчи награда на ученика Божидар, който е образователен медиатор в Основно училище „Георги Бенковски“ с. Беломорци. Наградата – преносим компютър, е от името на министъра на образованието и науката г-н Красимир Вълчев. Тя бе връчена за цялостен принос относно задържането на учениците в училището. 

Г-жа Станчева лично награди Божидар в дома му в село Беломорци и му пожела успешно завършване на учебната година и го амбицира да продължи образованието си в университет. Тя допълни, че наградата е достойно и заслужено признание за неговия принос и добър пример и вдъхновение за децата и техните родители. На неформалната среща присъстваха още директорът на ОУ „Г. Бенковски“ – с. Беломорци г-жа Диана Стоянова и директорът на ПГТЛП – Омуртаг г-жа Райна Панайотова. 

Божидар Михайлов е ученик в XII клас, специалност „Електрообзавеждане на транспортна техника“ в Професионална гимназия по транспорт и лека промишленост – гр. Омуртаг. През тази учебна година той е образователен медиатор към училището в село Беломорци, където е завършил основното си образование. Още в VII клас той започва да провежда дискусии с учениците относно това колко е важно продължаването на образованието. В училището, в което сега учи, също е провеждал дискусии по различни теми – отсъствия от училище по неуважителни причини, защо е важно учениците да продължат образованието си и др. Преди да настъпи извънредното положение в страната, Божидар е обикалял домовете на отсъстващите деца, за да ги върне обратно в клас. Като един от образователните медиатори в района ученикът е имал грижата да ги посети и да разбере защо не са били в клас. Към настоящия момент той е уверен, че ще продължи образованието си в университет. 

Божидар е един от общо 26-те образователни медиатори в област Търговище, които подпомагат работата на учителите в дейностите по обхват и задържане на децата и учениците от уязвими групи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *