Не, няма да празнуваме, само напомняме,че На 16 април в.“Знаме“ става на 61 г.

Днес е един прекрасен априлски ден. Разбира се, че сега не е време за  празнуване. Но не може и да не отбележим датата 16 април, която е знакова за поколения търговищенци, тъй като на този ден е създаден в.“Знаме“. Отбелязваме го вече  61 лета. Три поколения наши съграждани и колеги-журналисти чрез трибуната на нашия вестник пазят и пренасят през времето вестта за всичко случващо се в Търговищки регион. Вестникът ни винаги е заставал зад добрите дела на търговищенци, подкрепял е неговите таланти,  пазител е на духовността в отговор на неоскъдняващата ни потребност от актуални новини за всичко, ставащо покрай нас.

Е, всичко е имало смисъл, казваме си сега ние, от екипа, когато поглеждаме назад-имало е смисъл преди четири години да воюваме и отстояваме правото на живот на местния ни вестник. Струват си усилията на екипа ни и сега, в мъчното време за всички ни, когато животът просто се „счупи“. Но не и вярата и куражът  да продължим напред…

По-долу  ще разкажа една история, а изводите оставям за Вас.

Наскоро узнахме, че наш съгражданин-учител, купува българското знаме от фирма в Първомай и го подарява на близки и познати, както и на своите ученици. Издирихме го и написахме за патриота Радослав Димитров от Първо СУ-Търговище.

Развълнувана от написаното, нашата редовна читателка г-жа Стойка Теодосиева по този случай сътвори стихотворението „Хвърчилото“ и ни го предостави за публикуване.

Друга наша читателка-детската учителка Веселина Паскалева, също така развълнувана от случая, преписва от вестника стихотворението, за да научи на него своите възпитаници от ЦГ „Осми март“.

Ето, по такъв начин в.“Знаме“ се превръща в трансмисия за социално общуване между нашите съграждани, които, както те твърдят, от в.“Знаме“и от електронния му сайт  научават за всяка новост в региона ни , за всяка препоръка на местните власти, коментари по актуални въпроси, анализи, лични позиции, интервюта с личности, отговарящи по значими въпроси във всяка една сфера от нашия живот. Защото главната функция на вестника е да информира навременно, вярно  и безпристрастно, и екипът на „Знаме“ се стреми да прави всичко това. 

И едно уточнение- в.“Знаме“ нито е започнал, нито ще свърши с нас. Вестникът е колективно дело и сега, когато казвам екипът на „Знаме“, в него  аз включвам както колегите от първия му брой, така и онези всеотдайни творци, раздавали се докрай със своето творческо перо през годините, и сегашните ни колеги,приятелите,  и всички сътрудници, останали верни на нашето издание през всичките тези 61 години. На всички Вас-Благодаря ! Благодаря и на онези местни патриоти, на всички спомоществователи, както и на ръководителите на нашата община и област за волята и разбирането да отстояват и запазят правото на Търговище да има това духовно достижение-своя вестник.

С пожелание да бъдем силни, да ни водят ОБИЧ  И ВЯРА!

ДЕЯНА ВЪЛЧЕВА 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *