Митко Стайков: Не се поддавайте на информация от “улицата”

Няма потвърдена информация за заболял от COVID-19 жител на област Търговище. До днес – 13.04.2020 г., на територията на област Търговище са били карантинирани общо 930 лица, за 592-ма от тях 14-дневния период на домашна изолация вече е изтекъл. Под наблюдение остават 338 граждани. Всички те подлежат на ежедневен контрол.

Във връзка с появила се непотвърдена информация за заболял от COVID-19 жител на община Попово, Ви съобщаваме, че информацията е недостоверна. Своевременно е била взета проба за Covid-19, която е била изпратена за изследване в лаборатория по микробиология и вирусология при УМБАЛ „Св. Марина” ЕАД – Варна. Полученият резултат от вирусологичното изследване на жена от с. Медовина, общ. Попово, е отрицателен.

В тази връзка областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков, който е и председател на Областния кризисен щаб за борба с короновируса, апелира да не се поддавате на информация от „улицата”. Всички ангажирани с превенция разпространяването на инфекцията работят непрестанно и усърдно, за да се запази област Търговище без заразени. „Нека спазваме указанията и ограничителните мерки, за да останем в добро здраве” – призовава г-н Стайков.

При съмнение за заболяване всеки жител на област Търговище следва да потърси съвет от своя личен лекар. А информация за направени проби и резултатите от тях има право да подава единствено Националния оперативен щаб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *