Ротари клуб – Търговище дари защитни средства на областната болница

Ротари клуб – Търговище направи дарение в подкрепа на Многопрофилната болница в града, във връзка с борбата с COVID-19. За да бъдат добре защитени здравните работници, които са на първа линия в борбата със заразата, членовете на клуба закупиха и дариха 1223 бр. предпазни гащеризона, 400 бр. манти за еднократна употреба и 800 бр. високи калцуни.  

„С оглед на нуждата от подкрепа за лекарите, сестрите и здравните работници в областната болница решихме да отделим 10 000 лв. за закупуване на лични защитни средства”, каза президентът на Ротари клуб – Търговище Иван Николов. 

Той коментира, че дарението не е сред предварително планираните инициативи на клуба, но идеята се е възприела единодушно от всички ротарианци.

Предпазната екипировка за медиците е подбрана след консултация с д-р Иван Светулков – изп. директор на „МБАЛ-Търговище” АД и е доставена от специализирана фирма от Нови пазар.  

В подкрепа на лечебното заведение с личен жест се включиха и членове на РК – Търговище. Строителният предприемач Тошко Райчев дари 10 000 лв., а управителят на „Електроника НС” ЕООД Никола Станчев – 2 000 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *