Община Търговище организира доставка на храни и лекарства на възрастни и болни хора

Община Търговище организира доставка на храни и лекарства за възрастни и болни хора, за да се ограничи възможността от заразяване с коронавирус. За да се избегне струпването на хора на едно място кухнята на „Социалния патронаж“ в Търговище ще разнася храната по домовете на потребителите. 

Възрастни хора, които имат нужда да им се закупят хранителни продукти от първа необходимост или медикаменти могат да подадат заявка за това на тел.: 0601 68 620 от 8.00 до 17.00 часа. Заявките ще бъдат изпълнявани на момента от служители по проект „Патронажна грижа“ и Общинско предприятие „Детско и ученическо хранене“. На посочения телефон гражданите ще получат информация за реда за доставка на продуктите. 

Работи и столът на Община Търговище, но храна ще може да бъде закупувана единствено през външното гише на задния вход. 

Предприети са действия за извършване на дезинфекция на детски площадки, паркове, пейки. Всички общински предприятия са ангажирани с дейностите по превенция. 

На двата входа на Общината се прави измерване на температура на всички влизащи граждани. Хора с температура над 37 градуса не се допускат. Както и през цялата изминала седмица в администрацията на всеки 2 часа се прави почистване и дезинфекция. Всички приемни часове на ръководния екип на Общината се отменят.

Отново призоваваме гражданите да ползват електронните услуги, достъпни на: https://www.targovishte.bg/index.php?nav=28.  Плащания могат да бъдат правени през Изипей, по банков и електронен път.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *