След Лондон БРЕКЗИТ ДОЙДЕ И В ПАЛАМАРЦА

Отдавна мегаполисите по света са се превърнали в многонационални градове. Но едва ли има някъде другаде такова мъничко селце, населено с хора от почти цялото земно кълбо. Неведнъж сме разказвали за Паламарца, където свой нов дом и нов живот са открили близо 200 чужденци, сред които от Чили, Южна Африка и още от много далечни и по-близки държави. Най-многобройни са преселниците от Англия- над 100 човека.

И докато Лондон еуфорично сваляше синьото знаме на Обединена Европа, как поданиците на Елизабет Втора в Паламарца посрещнаха Брегзит? Това попитахме кмета на поповското селце Георги Георгиев, на което той отговори:

– Те не се интересуват от политика, но това , което се случи сега, ги разтревожи силно. Явно изразяват недоволството си от Брегзит. За тях всичко става сложно, особено това с пътуванията между България и Англия. Навярно ще им се налага да се справят с редица формалности, сред които и да си вадят визи. Обезспокоени са и хора от други страни, които имат британско жителство. Например, тайландците дойдоха от Великобритания, където са живяли и работили известно време , а тук, в село, откриха заведение „Тайландска кухня”. Всички са в очакване как ще се развият за в бъдеще нещата.

А над кметството на  многонационалната Паламарца до българското знаме продължава да се вее и това, на Обединена Европа…

ИВАНКА БОТЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *