Подменят дограмата на два пенсионерски клуба в Търговище

Кметът д-р Дарин Димитров поздрави членовете на пенсионерски клуб „Паисий Хилендарски“ по повод навършването на 50 години от основаването на клуба.

Д-р Димитров бе официален гост на тържеството, което се състоя днес, 14 ноември.

„Вие сте доказателство, че човек може да бъде полезен на обществото и след края на трудовия си път. Благодаря Ви за опита, който споделяте, за мъдростта, за градивната критика, с които ни сочите пътя напред“, заяви д-р Димитров.

Кметът изтъкна още, че грижата за различните поколения продължава да е приоритет и в новата му програма за управление. „През миналата година обновихме клуба, чийто юбилей празнуваме днес. Ремонтите в пенсионерските клубове ще продължат и занапред“, увери градоначалникът.

Д-р Димитров обясни, че през тази година Община Търговище подмени цялостно дограмата в клуба на ул. „Цар Симеон“. Същият ремонт предстои да започне в кратък срок и в клуб „Дръзновение“, в кв. „Запад“ 1. Ремонтите са заложени в капиталовата програма на администрацията за 2019 г.

През 2018 г., пък, освен в клуба на ул. „Паисий“, бе подменена и дограмата в клуба на ул. „Стефан Караджа“. Там се помещава и регионалната организация на Съюза на инвалидите.

Общата сума, която Община Търговище отделя за консумативи, издръжка и стимулиране дейността на пенсионерските клубове през тази година е над 135 000 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *