Мл. автоконтрольор Николай Николов от сектор „Пътна полиция“ в ОД МВР-Търговище е победител в дисциплината „Майсторско управление на автомобил“ на Националния конкурс „Пътен полицай на годината“

С купа и почетна грамота се завърна от участието си в 27-мото поредно издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината“ отборът  на сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция. Завоюва ги младши автоконтрольор Николай Николов, който се наложи над всичките си съперници и спечели победата в дисциплината „Майсторско управление на автомобил“, като изпълни предвидените упражнения за време от 1 минута и 20 секунди/на 10 секунди разлика пред следващия го в класирането/.

        В надпреварата премериха сили 64 състезатели от 30 отбора от всички областни дирекции на МВР, като дирекцията-домакин бе представена с два отбора. Участниците се състезаваха в 4 дисциплини: „Майсторско управление на автомобил и на мотоциклет“, „Стрелба с пистолет“, „Оказване на долекарска помощ на пострадал при пътен инцидент“/теоретична и практическа част/, и теоретичен изпит по основни положение от Закона за движение по пътищата и Закона за МВР.

        Отборът на ОД МВР-Търговище в състав мл. автоконтрольори Николай Николов и Муса Бичков зае 12-то място в крайното класиране на турнира.

Наградите на победителите са били връчени на тържествена церемония,  в присъствието на зам.- ректора на Академията на МВР комисар доц. д-р Добромир Доков, директорът на ОД МВР-Плевен старши комисар Красимир Начев, зам.-председателят на Държавната агенция “Безопасност на движението по пътищата” Анжелина Тотева, изпълнителният директор на ИААА инж. Бойко Рановски, зам.-генералният директор на БЧК д-р Надежда Тодоровска и Светослав Кръстев от СБА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *