Световният пробег на мира ще премине през Търговище

На 27 септември, петък, Търговище ще стане част от международния лекоатлетически Световен пробег на мира. Той ще премине през града с горящ факел, символ на обединението и укрепване на идеалите за мир по света.

Очаква се пробегът да навлезе на територията на града между 10.40 и 11.00 часа в петък, като всички желаещи граждани могат да се включат в пробега и да носят факела на мира. Щафетата ще премине по маршрут от кръговото кръстовище на околовръстния път през ул. „Ал. Стамболийски“, ул. „Братя Миладинови“ и централната ул. „Васил Левски“ до сградата на Община Търговище. Пред местната администрация маратонците ще бъдат посрещнати с официална церемония.

Световният пробег на мира съществува от 1987 г. Преминал е през над 150 държави. Част от популярните факлоносци през годините са: Нелсън Мандела, Майка Тереза, Папа Франциск, Папа Йоан Павел II, Мохамед Али и много други знаменитости.

След Търговище, пробегът продължава в посока Велики Преслав. В периода до 30 септември той ще премине и през Шумен, Мадара, Каспичан, Нови Пазар, Добрич, Балчик, Каварна, Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.