Областният управител подари манекени за младите модни дизайнери в ПГТЛП – Попово

Областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков подари два манекена, необходими за по-качествено осъществяване на образователния процес на учениците в специалност „Бутикови облекла” в Професионалната гимназия по техника и лека промишленост – гр. Попово. Така той изпълни поредното си обещание към учениците в гимназията.

През учебната 2019-2020 г. в ПГТЛП – Попово ще се обучават общо 319 ученици от осми до дванадесети клас, като новопостъпилият випуск ще се обучава в три паралелки и четири специалности.

В срещата на г-н Стайков с директора на учебното заведение г-жа Каролина Маркова стана ясно, че ръководството на гимназията е постигнало високо равнище на обновяване и обзавеждане на сградата и класните стаи. „Инвестирали сме много средства, за да изглежда нашето училище достойно”, заяви г-жа Маркова. Тя обясни, че със средства от бюджета на учебното заведение са обновени и освежени всички училищни кабинети. Във всяка класна стая са монтирани мултимедийни и интерактивни дъски, с достъп до интернет. За нуждите на учебното заведение е оборудван и нов трети компютърен кабинет. Спортната площадка в двора на учебното заведение също е подновена и модернизирана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *