Успешна нова учебна година пожела кметът на Търговище

На добър час пожела кметът д-р Дарин Димитров на всички ученици, учители и родители по време на откриването на новата учебна година в I СУ „Св. Седмочисленици“.

„Това е ден, който всеки си спомня с трепет за родното училище, за първите учители и приятели. Ден, който историческата ни памет е формирала като най-празничен, най-вълнуващ и очакван“, заяви д-р Димитров. Той благодари на преподавателите за тяхната всеотдайност в опазването на традициите на българското образование. „Имате всички основания да бъдете горди с Вашето призвание, защото Вие обучавате бъдещите знаещи и можещи хора на Търговище и България“, допълни градоначалникът.

На всички ученици д-р Димитров пожела любознателност и увереност в усвояването на знания и при полагането на изпити. Той изтъкна колко важно е възрастните да вдъхновяват децата с добрия си пример и да търсят в учителя партньор и съмишленик, който ще подкрепи учениците в професионалното и личностното им израстване.

Представители на ръководството на Община Търговище присъстваха на откриването на новата учебна година в училищата в града и населени места в общината. До всички учебни заведения бяха разпратени и поздравителни адреси с пожелание за успешна година. Зам.-кметът Валентин Велчев бе гост в Професионалната гимназия по икономическа информатика „Джон Атанасов, инж. Митко Панайотов в техническата гимназия „Цар Симеон Велики”, а Рая Матева – във ІІ СУ ”Проф. Н. Маринов”. Емине Якубова приветства учениците и учителите в ОУ „Отец Паисий“, село Подгорица, а секретарят на Общината Христалина Халачева гостува на празника на І ОУ „Христо Ботев”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *