29 тона отпадъци са събрани в рамките на кампанията за почистване на Търговище

Над 29 тона отпадъци са извозени до обяд от Общинското предприятие БКС в рамките на акцията за почистване на града и населените места, част от кампанията „Да изчистим България заедно“. Над 3700 са доброволците, заявили участие.

1400 доброволци от 14 училища и 12 детски градини в общината почистиха дворовете и прилежащите райони на детските и учебните заведения. 15 са читалищата, които се включват в кампанията. Те почистват около сградите си, централните улици, детски кътове и паркови пространства в населените места. Всички кметства на територията на общината са подали заявка да участие. Пенсионерските клубове, които ще почистват днес са 9. Над 100 са ведомствата и организациите, участващи в кампанията.  

Кметът д-р Дарин Димитров и служителите на Община Търговище също се включиха в акцията, като се погрижиха по-чистия вид на парка „Борово око“. Събрани бяха над 20 чувала с отпадъци.

Общинското предприятие „Социални и охранителни дейности“ почисти охраняемите паркинги, в двора на болницата, района около приюта за безстопанствени животни и общинските стадиони.

От Художествената галерия „Никола Маринов“ пък направиха уборка в района на сградата и боядисаха фасадата, замърсена от недобросъвестни граждани.

Припомняме, че ръкавици и чували за почистване могат да бъдат получени и днес, след предварителна заявка на телефон: 0882100612. Припомняме и че е необходимо чувалите със събраните отпадъци да се оставят до контейнерите за смет. За извозването им се подава информация на телефоните на  Общинското предприятие БКС: 0897920780 или 0601 6 22 69.

Община Търговище отново призовава всички граждани да бъдем активни и заедно да се погрижим за по-приветливия вид на града и населените места, в които живеем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *