Обновяват паркове и детски кътове в две села в община Търговище по линия на ПУДООС

В ход е обособяването на зона за отдих и детски кът в село Надарево и ремонт на парковото пространство в центъра на село Мировец. Обновяването се осъществява по проекти, одобрени за финансиране по линия на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Реализацията е по Националната кампания „Чиста околна среда – 2019 г.“, а средствата се осигуряват от Министерството на околната среда и водите. Всеки от проектите е на стойност 10 000 лв.

Благоустрояването на парка в Мировец включва подмяна на вратите и ремонт на оградата. Ще бъдат монтирани два уреда за фитнес на открито, детски съоръжения, футболни вратички, както и нови пейки и кошчета за отпадъци. Предвидено е и засаждане на широколистни и иглолистни дървета и храсти.

Теренът в Надарево също се намира в централната част на селото и е с площ от малко над половин декар. В рамките на проекта ще бъде монтирана нова ограда, която да го обособи като самостоятелна зона за отдих и игри. Ще бъдат монтирани детски съоръжения, както и парково оборудване. Заложени са и дейности по озеленяване.

Почистването и подготовката на терените, както и засаждането на растителността се извършват с доброволен труд от жителите на населените места, съгласно проектните предложения, които кметствата са внесли в ПУДООС. Всички дейности трябва да приключат до края на месец ноември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *