105 избирателни секции са образувани за местните избори в община Търговище

105 са избирателните секции в общината, образувани със заповед на кмета д-р Дарин Димитров, във връзка с предстоящите избори за кметове и общински съветници на 27 октомври.

44 са секциите на територията на града. В квартал Въбел са 2, а в Бряг – 1 брой.  56 секции пък са образувани в селата в общината. По две са те в Голямо Ново, Кралево, Лиляк, Подгорица и Руец.

Гражданите с трайни увреждания, които са затруднени с придвижването си, могат да заявят желанието си да упражнят правото си на глас, като ползват подвижна избирателна урна. За целта те трябва да подадат заявление по образец до кмета на общината в срок до 12 октомври. Прилагат се и решения на ТЕЛК, НЕЛК или медицинска епикриза за здравословното им състояние. Съгласно Изборния кодекс такава секция се образува при подадени поне 10 заявления. В случай че в Община Търговище постъпят повече от посочения брой, срокът за подаването им се удължава до 21 октомври.

Същата е процедурата и за разкриване на избирателна секция в областната болница в Търговище. Пациентите там могат да подават заявления до ръководителя на лечебното заведение в срок до 24 октомври.

Заповедта на кмета за разкриване на избирателните секции е публикувана в сайта на Община Търговище, раздел „Избори за общински съветници и кметове 2019 година“:  

https://www.targovishte.bg/index.php?nav=373

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *