Монтиран е пешеходен светофар на ул. „Хаджи Димитър“

Пешеходен светофар монтира Община Търговище на ул. „Хаджи Димитър“, в близост до детска градина №2 „Осми март“. Той е изграден с дарителски средства от компанията за производство на стъкло „Тракия глас България“. Изричната воля на дарителя е светофарната уредба да бъде монтирана на това място.

Светофарът ще регулира потока от пешеходци в района и е с бутонна система на управление. Така, при отсъствие на пресичащи граждани, движението на  автомобилите, идващи от пазара, няма да бъде спирано. Времевият интервал за пресичане е 15 секунди.  

На близо 40 метра преди пешеходната пътека пък е поставен и светодиоден предупредителен знак, указващ наличието на светофар.

Призоваваме гражданите да шофират с повишено внимание в посочения участък, с оглед на новата организация на движение, както и с оглед на функциониращото в близост детско заведение.

В капиталовата програма на Община Търговище са заложени и близо 60 000 лв. за изграждането на светофарна уредба на кръстовището на бул. „Трайко Китанчев“ и бул. „Сюрен“,  където трафикът в пиковите часове на деня е изключително интензивен. Предстои Общината да стартира процедура за  избор на изпълнител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *