Специално издание на българското председателство на Съвета на ЕС за библиотеката в Търговище

Днес, 11.07.2019 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков подари на директора на Регионална библиотека „Петър Стъпов” г-жа Росица Куцарова книгата, посветена на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз (01.01.2018 г. – 30.06.2018 г.). Дарението включва общо 4 екземпляра от изданието.

Книгата е специално издание на Българското председателство на Съвета на ЕС и представя всички министри и членове на Европейския съюз. Фондът на Регионалната библиотека в Търговище бе обогатен с изданието през май тази година, когато лично заместник-министърът на културата г-жа Амелия Гешева дари каталога на директора г-жа Куцарова. Регионална библиотека „Петър Стъпов” ще препрати по един брой от дарението към библиотеките в общините Омуртаг, Попово, Антоново и Опака.

При визитата си в РБ „Петър Стъпов” – Търговище г-н Стайков се запозна с актуалното състояние на библиотеката и текущите проекти, по които се работи в момента. Областният управител и г-жа Росица Куцарова разговаряха още за дейността на фонд „Условия на труд”, възможностите за финансиране на библиотеката и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *