Установени са 8 неправоспособни водачи и трима, управляващи след употреба на алкохол

Приключи специализираната операция на „Пътна полиция“, свързана с подобряване на безопасността н движението, която бе проведена от 18 до 22.06.2019 г. в цялата страна.

В нея освен пътни полицаи участваха и техни колеги от „Охранителна полиция“ с правомощия за работа по Закона за движение по пътищата. Акценти в активната контролна дейност бяха: спазване на скоростните режими, неправоспособност на шофьорите, ползване на обезопасителните колани и детските обезопасителни системи, неправилно изпреварване, отнемане на предимство на пешеходци на пешеходни пътеки. Особено внимание бе отделено и на водачите на мотоциклети – на тяхната правоспособност, на видимостта и състоянието на регистрационните табели на моторните превозни средства и на използването на защитни каски от водачите и спътниците им.

По време на превантивната акция по пътищата на област Търговище са били проверени 976 МПС. За констатираните от тях нарушения по Закона за движение по пътищата полицейските служители са съставили на съответните водачи 67 акта за установяване на административно нарушение и са наложили 208 глоби по фиш. По време на проверките  контролните органи след извършване на справка за проверяваните от тях МПС са установили 41 случая на невръчени на водачи електронни фишове,  които са им връчили на място. В хода на акцията са установени 8 водачи, управляващи МПС, без да притежават свидетелство за управление, и трима водачи, управляващи МПС след употреба на алкохол. 7 от проверените МПС не са били регистрирани по надлежния ред. Значителен е броят на случаите на превозване на деца без детски обезопасителни системи – 36. Констатиран е и един случай на управление на двуколесно МПС без защитна каска.

За периода, в който бе проведена акцията, в област Търговище  не са регистрирани тежки пътни инциденти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *