110 нарушения на превишена скорост за два часа на участък от пътя София-Варна в община Търговище

Продължава специализираната полицейска операция за подобряване на безопасността на движението

В хода й екипи на сектор „Пътна полиция“ и на служители от „Охранителна полиция“  извършват ежедневни проверки по пътищата на област Търговище. Контролните точки са определени след предварително извършен анализ на пътния травматизъм и са предимно в участъци с интензивен автомобилен трафик и в места с концентрация на пътни инциденти. Напомняме, че основната цел на акцията, която се провежда от 18 до 22.06.2019 г. в цялата страна, е да бъдат ограничени предпоставките за възникване на тежки пътно-транспортни произшествия. Акцентът в контролната дейност на полицейските служители е върху скоростните режими, неправоспособността на шофьорите, ползването на обезопасителните колани и детските обезопасителни системи, неправилното изпреварване, отнемането на предимство на пешеходци на пешеходни пътеки.  Особено внимание се обръща и на водачите на двуколесни превозни средства(мотоциклети), и по-точно – на тяхната правоспособност, видимостта и състоянието на регистрационните табели на моторните превозни средства, използването на защитните каски от водачите и от техните спътници.

От началото на операцията(14 ч на 18.06.2019 г.) до 10 ч на 21.06.2019 г. по пътищата на община Търговище са констатирани 24 случая на неправилно изпреварване, като на съответните водачи са наложени глоби по фиш. За същия период от време са установени и 8 случая на неизползване на обезопасителни колани, обезопасителни системи за превозване на деца и предпазни каски от мотоциклетисти, за които на нарушителите са съставени актове за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата/най-често този вид нарушения са установени при излизане на съответното МПС от кв. „Запад 2“в гр. Търговище и включването му в път I-4/София-Варна/. При извършваните от тях проверки полицейските служители са регистрирали и 7 случая на неправилно пресичане на пешеходна пътека от страна на пешеходци, за което на нарушителите са наложени глоби по фиш. Временно е отнето свидетелството за управление на МПС на един водач заради незаплатени от него наложени му глоби. Установен е един случай на управление на МПС от неправоспособен водач, за което му е съставен акт за установяване на административно нарушение. Със заповед за прилагане на принудителна административна мярка/ПАМ/на друг водач временно е отнето свидетелството за управление на МПС поради негов отказ да бъде изпробван по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух. На същия ще бъде наложено административно наказание – глоба и временно лишаване от правоуправление.

Само за два часа – за времето от 15 до 17 ч на 20.06.2019 г.,  с автоматизирано техническо средство(лазерна тринога) в участък от път I-4/София-Варна/ в община Търговище са установени 110 нарушения на скоростните режими от водачи на МПС.

Превантивната акция на „Пътна полиция “в област Търговище и в цялата страна продължава. С оглед очакващия се засилен трафик днес и през почивните дни пътните полицаи съветват водачите на МПС да управляват с повишено внимание, съобразена скорост, и да спазват необходимата дистанция между моторните превозни средства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *