Засилен пътен контрол стартира на територията на цялата страна

Акцията е предприета във връзка с настъпилите през последните дни тежки пътни инциденти

Специализирана операция на „Пътна полиция“ стартира в 14 ч днес в област Търговище, както и в цялата страна. В ОД МВР-Търговище е изготвен и утвърден план за провеждането й, с който е създадена организация за осъществяване на ефективен контрол по пътищата на областта с цел ограничаване на предпоставките за възникване на тежки пътни инциденти и подобряване на безопасността на движението. Ще бъде засилен контролът върху скоростта, неправоспособността на шофьорите, ползването на обезопасителните колани и детските обезопасителни системи, неправилното изпреварване, отнемането на предимство на пешеходци на пешеходни пътеки. Особено внимание ще се обръща на водачите на двуколесни превозни средства – на тяхната правоспособност, видимостта и състоянието на регистрационните табели на моторните превозни средства, използването на защитните каски.

Полицейските екипи ще бъдат локализирани  в участъци със засилен трафик на движението на МПС, както и на места с въведена временна организация на пътя. В акцията освен служители на сектор„Пътна полиция“ в областната дирекция ще участват и техни колеги от „Охранителна полиция“ в районните управления в състава й, които имат правомощия за работа по Закона за движение по пътищата.

Специализираната полицейска операция ще продължи до края на седмицата. Същевременно продължава и предприетата операция на „Пътна полиция“ за летния сезон. В рамките й ще се осъществява и засилен контрол на транзитно преминаващите през страната моторни превозни средства.

ПРЕСЦЕНТЪР НА ОД МВР-ТЪРГОВИЩЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *