Концерт на Младежки дом за деца от социални домове в Ястребино

На 8 юни, в концертната зала на Национален детски комплекс – Ястребино, се състоя празничен концерт с участието на  формациите на Младежки дом – Търговище като част от  Фестивал на радостта, чието 23 –то издание  тече в момента.Фестивалът е ежегоден, негов организатор е Обществен фонд „Детство“. Той събира  десетки деца от социални домове и центрове в страната. В рамките на една седмица с  тях  се провеждат занимания в творчески дейности – фотоклуб , танцови занимания , спорт и др. Гостуват им театрални трупи , детски и младежки състави.

С много емоция и усмивки бяха посрещнати изпълненията на Балетна формация “Търговище”, на момичетата от Школата по естрадно пеене, на певиците и танцьорите от ДФА „Шарено герданче“. „Доброто ражда добро“  е девизът на фестивала. Съботният следобед в детския комплекс   със сигурност  роди  много доброта и надежда , донесе позитивни емоции  и озарени детски лица.

В края на концерта на Младежки дом бяха връчени грамота и плакет от Управителния съвет на Обществен фонд детство за заслуги във възпитанието и развитието на деца с трудна съдба в България. Подарена бе и картина, нарисувана от едно от децата по време на престоя в Ястребино.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *