Балетна формация “Търговище” с много овации и от международния фестивал “С любов за танца”

Балетна формация “Търговище” участва в единствения по рода си Международен детски балетен фестивал “С любов за танца”. Той се проведе в Пловдив, в Дом на културата “Борис Христов”. Организатори бяха Община Пловдив и Фондация “Буратино балет”.

Формацията на Младежки дом, с ръководители Севдалина Стойчева и Мариам Макарнаян, участва с индивидуални и колективни хореографии. Във вечерта на колективите, момичетата на Балетна формация “Търговище” се представиха с програма от 4 танца: танц от балета “Копелия”, “Серенада”, “Валс” и най-бурно аплодирания “Катюша”.

Във вечерта на индивидуалните участия, дуетът “Перли” от балета “Конче вихрогонче”, в изпълнение на Йоана Антонова и Калина Стайкова, се представи чудесно и двете момичета бяха класирани за участие в тържественото закриване с групова хореография, създадена от доц. доктор Желка Табакова, специално за гала концерта. В него формацията изпълни танцът “Катюша” и дуетът “Перли”.

Децата от фестивала имаха възможност да участват в открит урок по характерни танци с преподавател председателят на журито д-р Бонка Матова.

Във фестивала участваха 12 колектива от Турция, Северна Македония, Черна Гора, Габрово, Шумен, Варна, Сливен, Враца, Лясковец, София и Търговище. Всички те бяха селектирани предварително от организаторите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *