Годишна изложба „Цветни стъпки” откри Клуб “Батик” в Младежки дом

Клуб „Батик“ към Младежки дом – Търговище, с ръководител Славка  Георгиева, откри  годишна изложба, наречена „Цветни стъпки”. Експозицията можете да разгледате във фоайето на Младежки дом. Тя включва творби на деца и младежи, създадени в техника батик през сезон 2018/2019г.

Ръководителят на клуба Славка  Георгиева сподели с присъстващите радостта си от успехите на децата през изминалия творчески сезон, от успешната работа на различните възрасти заедно, което изгражда приятелство, взаимопомощ и топла атмосфера в ателието.

След това бяха раздадени индивидуалните награди, спечелени от възпитаниците на Клуб “Батик” от национални и международни конкурси, през годината.

Мирослава Евтимова спечели право на самостоятелна изложба през следващия творчески сезон, а Гергана Димитрова право на едномесечно безплатно посещение в клуба.

Останалите получиха грамоти за активна работа и постижения в техниката батик, за презентиране на техниката по време на 242 Пролетен панаир, за приятелство и принос в обучението ма малките.

Директорът на Младежки дом-Търговище Даниела Марчева поздрави децата и младежите от клуба за добрата работа и постигнатите отличия. Тя пожела много бъдещи успехи на двете абитуриентки, Клио и Роси, които с цветни стъпки поемат по своя път.

Творческият сезон за Клуб “Батик” ще приключи с авторска изложба на Селин Дауд, която ще бъде открита на 14 юни, отново във фоайето на Младежки дом.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.